Biografie

Tino Bos groeit op in het Limburgse dorpje Koningslust en weet al op jonge leeftijd dat hij zanger wil worden. Op z'n elfde schrijft hij zich in voor de KRO Playbackshow, maar is nog veel te jong om mee te mogen doen. Een jaar later krijgt hij alsnog een uitnodiging voor audities en doet hij mee aan de eerste Mini-playbackshow op de Nederlandse televisie met zijn imitatie van rock 'n' roll zanger Shakin' Stevens.

Bands
Kort na dit televisieoptreden mag Tino zijn eigen stem laten horen als zanger van diverse lokale pop/rock bands. Vele optredens in café's, discotheken en op festivals volgen. Na zijn studie bedrijfskundige informatica verhuist Tino naar Utrecht om te gaan werken als trainer en opleidingsadviseur bij Oracle, het op een na grootste softwarebedrijf ter wereld. Tegelijkertijd ontmoet hij op de conservatoria van Hilversum en Utrecht fantastische muzikanten waarmee hij jarenlang speelt in Nederlandse en Duitse clubs en zijn pop/rock achtergrond leert combineren met stijlen als soul, funk en jazz.

Theater
In 1998 wordt Tino gevraagd om als leadzanger met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht proms en swing concerten te geven door heel Nederland. Hierna besluit hij om zijn dagbaan in de ict op te geven en zich volledig te richten op muziek en theater.

Precies op dat moment wordt er voor de Italiaanse tournee van de Amerikaanse hippie musical Hair 'last-minute' nog een viertal Nederlandse castleden gezocht. Tino krijgt de understudy hoofdrol van Claude aangeboden en gaat enkele weken later onder regie van medeschrijver James Rado dagelijks spelen in de Italiaanse theaters. Aangemoedigd door Mr. Rado, auditeert Tino vervolgens met succes voor een rol in de Nederlandse versie van de rockmusical Rent bij Joop van den Ende Theaterproducties. In dit stuk, geregisseerd door Ivo van Hove, speelt hij in 2000 en 2001 naast de rol van Steve ook wekelijks de depressieve en seropositieve muzikant Roger, een van de hoofdrollen. In 2002 en 2003, speelt Tino, bij dezelfde producent de mannelijke hoofdrol van de Egyptische legerkapitein Radames in Aida, de succesvolle Disney popmusical van Elton John en Tim Rice.

Vanaf 2008 werkt Tino opnieuw veelvuldig als leadzanger samen met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in diverse concertreeksen in binnen- en buitenland: "Here comes the Sun", "Sound of Freedom", "Christmas Brings Freedom", "Love is in the Air", kanaalconcert Apeldoorn 2010 (samen met Liesbeth List) en "Méditerranée".

En verder...
Naast alle optredens, werkt Tino al ruim 10 jaar als (sessie)zanger in diverse studio's en neemt hij veel nieuwe - deels eigen - stukken op bij o.a. Mailmen in Utrecht en Mokosound in Rotterdam. In 2002 brengt Tino in eigen beheer het album Half Way There uit.